ALC te Amsterdam

ALC- Amsterdam

ALC is ook op het gebied van brandveiligheid dik in orde

De Amsterdam Logistic Cityhub (ALC) is in tal van opzichten een vernieuwend concept te noemen. Ook op het gebied van brandveiligheid scoort het nieuwe logistieke centrum in onze hoofdstad prima. Dat is mede te danken aan Altebra Sprinklertechniek BV, een bedrijf met vestigingen in Deventer en Dordrecht. “Wij konden al in het voortraject met hoofdaannemer Bouwbedrijf Vrolijk meedenken over de complete installatie voor brandmelding, ontruiming en blussen”, vertelt directeur Cor van Ingen.

Preventieve en reactieve brandveiligheid
Altebra Spinklertechniek is gespecialiseerd in installatie en onderhoud van brandmeldinstallaties, brandblusinstallaties en ontruimingsinstallaties. “Wij werken veelal in opdracht van bouwkundig aannemers, projectontwikkelaars en investeringsmaatschappijen. Voor onderhoud en service aan de installaties sluiten gebouweigenaren vaak een meerjarig contract met ons af. Dat is ook bij dit nieuwe ALC het geval”, aldus Cor.

Installatie en meerjarig onderhoud
Bij de realisatie van het nieuwe logistieke centrum in Amsterdam was Altebra verantwoordelijk voor de complete brandmeld- en brandblusinstallatie. Projectleider Edwin Hondeveld: “Onder het gebouw bevindt zich een grote waterkelder. Daar hebben wij 2 pompsets geïnstalleerd die zijn aangesloten op de sprinklerinstallatie. Die loopt door heel het gebouw, dus in alle distributiehallen en kantoren maar ook de diverse parkeerdekken. In totaal gaat het om 80.000 meter sprinklerleiding en ruim 26.000  sprinklerkoppen.”

Projectinfo

Opdrachtgever

Bouwbedrijf Vrolijk

Project Details

Locatie:

Amsterdam

Omvang:

125.000 m² – Warehouses
bijna 10.000 m² – Kantoorruimte

Jaar realisatie:

2023

Technische aspecten:
Sprinkler installatie
Sprinklermeld installatie
Brandmeld installatie
Ontruimingsalarm installatie